Waar in Parijs kun je gezellig een kopje koffie drinken?

Waar is Parijs kun je gezellig een kopje koffie drinken?

Als je aan Parijs denkt, denk je waarschijnlijk aan de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe of het Louvre. Maar Parijs heeft ook veel leuke cafés waar je gezellig een kopje koffie kunt drinken. In deze blog geven we je tips waar je in Parijs kunt genieten van een lekker kopje koffie en een gezellige sfeer.

Koffie in Parijs: een korte geschiedenis

Koffie is al sinds de 17e eeuw populair in Parijs. In die tijd openden de eerste koffiehuizen hun deuren in de stad. Deze koffiehuizen waren niet alleen een plek om koffie te drinken, maar ook om te discussiëren over politiek, kunst en literatuur. Tegenwoordig vind je in Parijs nog steeds veel van dit soort cafés, waar je kunt genieten van een heerlijk kopje koffie en de typische Parijse sfeer.

Traditionele koffiehuizen in Parijs

Als je op zoek bent naar een traditioneel Parijs koffiehuis, dan is Café de Flore een goede keuze. Dit café opende zijn deuren in 1887 en was een favoriete plek van schrijvers en kunstenaars zoals Jean-Paul Sartre en Pablo Picasso. Het interieur is nog steeds hetzelfde als vroeger en de sfeer is er heel gezellig.

Een andere traditionele plek is Café de la Paix, dat al sinds 1862 bestaat. Dit café ligt vlak bij de Opéra Garnier en is een populaire plek voor een kopje koffie voor of na een voorstelling. Het interieur is prachtig en het terras biedt een mooi uitzicht op het drukke verkeer op het Place de l’Opéra.

Hippe koffietentjes in Parijs

Naast de traditionele koffiehuizen zijn er in Parijs ook veel hippe koffietentjes te vinden. Een van de meest populaire plekken is Boot Café, dat gevestigd is in een klein bootvormig pandje. Het café is heel klein, maar de koffie is er heerlijk en het interieur is erg hip en gezellig.

Een andere leuke plek is Ten Belles Bread, waar je niet alleen terecht kunt voor koffie, maar ook voor heerlijk vers brood. Het café heeft een industriële uitstraling en er hangt een gezellige sfeer. Ideaal voor een ontbijtje of lunch in combinatie met een lekker kopje koffie.

Koffie en kunst

Parijs staat natuurlijk bekend om zijn kunst en er zijn dan ook veel cafés waar kunst een belangrijke rol speelt. Zo is er Café des Arts, dat gevestigd is in het Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris. Het café heeft een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren en de sfeer is er heel gezellig en artistiek.

Een andere leuke plek is La Caféothèque, waar de koffie van over de hele wereld komt. Het café heeft een prachtig interieur met een industrieel tintje en er worden regelmatig exposities gehouden. Het is dus een ideale plek voor liefhebbers van koffie én kunst.

Koffie en gebak

Een lekker kopje koffie gaat natuurlijk goed samen met iets lekkers erbij. In Parijs zijn er veel cafés waar je kunt genieten van heerlijke patisserie. Een van de bekendste plekken is Ladurée, dat bekend staat om zijn macarons. Naast macarons kun je hier ook terecht voor heerlijke taartjes en andere zoetigheden.

Een andere leuke plek is Carette, dat gevestigd is in de wijk Le Marais. Het café heeft een prachtig terras waar je heerlijk kunt zitten met een kopje koffie en een stuk taart. Het interieur is heel sfeervol en je kunt hier ook terecht voor een lekker ontbijtje of lunch.

Koffie to go

Ben je onderweg en wil je snel een lekker kopje koffie scoren? In Parijs zijn er gelukkig ook veel plekken waar je terecht kunt voor een koffie to go. Een van de bekendste ketens is Starbucks, waar je op veel plekken in de stad terecht kunt. Maar er zijn ook veel lokale koffietentjes waar je terecht kunt voor een koffie to go, zoals KB Caféshop en Holybelly.

Tips voor koffieliefhebbers in Parijs

  • Vermijd de drukke toeristische plekken en zoek juist de kleine straatjes en wijken op voor de leukste cafés.
  • Probeer eens een café au lait, een typisch Frans koffiedrankje dat bestaat uit koffie en warme melk.
  • Vergeet niet om ook wat patisserie te proeven, zoals een croissant of een éclair, bij je kopje koffie.
  • Let op de openingstijden van de cafés. Veel cafés zijn bijvoorbeeld op maandag gesloten of hebben afwijkende openingstijden.
  • Wees niet bang om wat Frans te praten in de cafés. De meeste baristas spreken ook Engels, maar vinden het vaak leuk als je probeert om in het Frans te bestellen.

Conclusie

Parijs heeft veel leuke cafés waar je gezellig een kopje koffie kunt drinken. Of je nu op zoek bent naar een traditioneel koffiehuis, een hippe koffietent of een café waar kunst een belangrijke rol speelt, in Parijs is er voor ieder wat wils. Vergeet niet om ook wat patisserie te proeven en te genieten van de gezellige Parijse sfeer.

Meer inspiratie voor je vakantie Frankrijk