De vliegvelden van Parijs

De Vliegvelden van Parijs

Parijs is een prachtige stad vol met geschiedenis, cultuur en kunst. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld en het heeft dan ook verschillende vliegvelden die je kunt gebruiken om er te komen. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende vliegvelden van Parijs en hoe je gemakkelijk van het vliegveld naar de stad kunt komen.

De Vliegvelden van Parijs

Parijs heeft drie grote vliegvelden: Charles de Gaulle, Orly en Beauvais-Tillé. Elk vliegveld heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om te weten welk vliegveld het beste bij je behoeften past.

Charles de Gaulle

Charles de Gaulle is het grootste vliegveld van Parijs en het is gelegen in het noorden van de stad. Het heeft drie terminals en het is de belangrijkste hub voor Air France. Als je van plan bent om vanuit Europa of Azië naar Parijs te vliegen, is de kans groot dat je op Charles de Gaulle zult landen. Het vliegveld is gemakkelijk bereikbaar met de trein, taxi of bus.

Orly

Orly is het tweede grootste vliegveld van Parijs en het is gelegen in het zuiden van de stad. Het heeft twee terminals en het is vooral populair voor vluchten binnen Europa en naar Noord-Afrika. Orly is goed bereikbaar met de trein, taxi of bus.

Beauvais-Tillé

Beauvais-Tillé is het kleinste en meest afgelegen vliegveld van Parijs en het is gelegen op ongeveer 80 kilometer ten noorden van de stad. Het is vooral populair voor budgetvluchten en het wordt gebruikt door Ryanair en Wizz Air. Als je van plan bent om naar Parijs te vliegen via Beauvais-Tillé, moet je er rekening mee houden dat het ongeveer anderhalf uur duurt om naar de stad te komen.

Hoe kom je van het vliegveld makkelijk in de stad

Als je eenmaal op een van de vliegvelden van Parijs bent aangekomen, is het belangrijk om te weten hoe je gemakkelijk in de stad kunt komen. Hier zijn een aantal opties die je kunt overwegen:

Trein

Een van de gemakkelijkste manieren om van het vliegveld naar de stad te komen is met de trein naar Parijs. Elk vliegveld heeft zijn eigen treinstation en je kunt eenvoudig een kaartje kopen bij de automaten of bij het loket. De treinen zijn snel, comfortabel en redelijk geprijsd.

Taxi

Een andere optie is om een taxi te nemen. Dit is vooral handig als je veel bagage hebt of als je met een groep reist. Het nadeel is dat het duurder is dan de trein en dat je soms vast kunt komen te zitten in het verkeer.

Bus

Als je op zoek bent naar een goedkope optie, dan kun je de bus nemen. Elk vliegveld heeft zijn eigen busdienst die je naar verschillende delen van de stad kan brengen. De bussen zijn goedkoop, maar het kan wel langer duren om op je bestemming te komen vanwege het verkeer. Ook zijn de bussen vaak druk en heb je misschien niet genoeg ruimte voor je bagage.

Shuttle bus

Als je gebruik maakt van een budgetvliegmaatschappij en aankomt op Beauvais-Tillé, dan is de shuttle bus misschien een goede optie voor jou. De shuttle bus brengt je van het vliegveld naar Porte Maillot in het centrum van Parijs. Het is een goedkope en gemakkelijke manier om in de stad te komen.

Autoverhuur

Als je van plan bent om tijdens je verblijf in Parijs ook de omgeving te verkennen, dan kan het huren van een auto een optie zijn. Elk vliegveld heeft verschillende autoverhuurbedrijven en je kunt gemakkelijk online reserveren voordat je aankomt. Houd er rekening mee dat het rijden in Parijs erg druk kan zijn en dat parkeren duur kan zijn.

Tips voor het reizen van het vliegveld naar de stad

Nu je weet welke opties je hebt om van het vliegveld naar de stad te komen, zijn hier nog een paar tips die je kunnen helpen:

Plan van tevoren

Het is belangrijk om van tevoren te plannen hoe je van het vliegveld naar de stad gaat. Zo voorkom je dat je tijd en geld verspilt door te zoeken naar de juiste optie.

Kijk naar de kosten

Houd rekening met de kosten van de verschillende opties en kies de optie die het beste past bij je budget.

Let op de reistijd

De reistijd kan verschillen per optie. Houd rekening met de tijd die je kwijt bent om op je bestemming te komen en kies de optie die het snelste is als je haast hebt.

Wees voorbereid op verkeer

Parijs kan erg druk zijn, vooral tijdens spitsuren. Als je met de auto, bus of taxi reist, houd dan rekening met vertragingen door verkeer.

Conclusie

Parijs heeft drie grote vliegvelden en elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Gelukkig zijn er genoeg opties om gemakkelijk van het vliegveld naar de stad te komen, zoals de trein, taxi, bus, shuttle bus en autoverhuur. Het is belangrijk om van tevoren te plannen en rekening te houden met de kosten en reistijd. Op deze manier kan je volop genieten van je reis naar Parijs.

Veel gestelde vragen

 1. Welk vliegveld is het beste om te gebruiken als ik naar Parijs reis?
  Het beste vliegveld om te gebruiken als je naar Parijs reist, hangt af van je behoeften. Als je vanuit Europa of Azië vliegt, is de kans groot dat je op Charles de Gaulle landt. Als je vooral binnen Europa of naar Noord-Afrika vliegt, is Orly waarschijnlijk de beste optie. Als je echter een budgetvlucht neemt, is de kans groot dat je op Beauvais-Tillé aankomt. Het is belangrijk om rekening te houden met de reistijd en kosten om van elk vliegveld naar de stad te komen voordat je een beslissing neemt.
 2. Welke optie is het snelste om van het vliegveld naar de stad te komen?
  De snelste optie om van het vliegveld naar de stad te komen is meestal met de trein. Elk vliegveld heeft zijn eigen treinstation en de treinen zijn snel, comfortabel en redelijk geprijsd. Vooral als je op Charles de Gaulle of Orly aankomt, zijn er vaak directe treinen naar de stad. Het is echter wel belangrijk om te kijken naar de locatie van je accommodatie en het treinstation waar je aankomt, omdat je mogelijk nog een bus of taxi moet nemen om bij je bestemming te komen.
 3. Zijn er goedkope opties om van het vliegveld naar de stad te komen?
  Ja, er zijn goedkope opties om van het vliegveld naar de stad te komen. Als je op zoek bent naar de goedkoopste optie, dan kun je het beste de bus nemen. Elk vliegveld heeft zijn eigen busdienst die je naar verschillende delen van de stad kan brengen. De bussen zijn goedkoop, maar het kan wel langer duren om op je bestemming te komen vanwege het verkeer. Als je aankomt op Beauvais-Tillé, dan is de shuttle bus een goede optie. Het is een goedkope en gemakkelijke manier om van het vliegveld naar Porte Maillot in het centrum van Parijs te komen.
 4. Kan ik mijn bagage meenemen op de bus of trein?
  Ja, je kunt meestal je bagage meenemen op de bus of trein. In de meeste gevallen zijn er speciale bagagerekken in de trein of bagageruimtes in de bus waar je je koffers en tassen kunt plaatsen. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met de grootte van je bagage en de beperkingen van de vervoersmaatschappij. Als je bijvoorbeeld reist met een grote koffer, kan het zijn dat je extra moet betalen voor de ruimte die je bagage inneemt.
 5. Is het veilig om een taxi te nemen vanaf het vliegveld naar de stad?
  Ja, het is over het algemeen veilig om een taxi te nemen vanaf het vliegveld naar de stad. Het is echter wel belangrijk om op te letten voor oplichters die zich voordoen als taxi’s. Zorg er daarom voor dat je een officiële taxi neemt die is goedgekeurd door het vliegveld. Als je twijfelt, vraag dan om hulp bij een informatiebalie of bij het personeel van het vliegveld.