Arc de Triomphe

Het Historische Gebouw van de Arc de Triomphe: Prijzen, Openingstijden en Data

Als je ooit Parijs hebt bezocht, is de kans groot dat je de iconische Arc de Triomphe hebt gezien. Dit historische gebouw is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden in de stad en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Maar wat is de geschiedenis van de Arc de Triomphe? Wat zijn de openingstijden en prijzen? Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te plannen en te genieten van dit prachtige gebouw.

Geschiedenis van de Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is gebouwd ter ere van de Franse overwinningen in de Napoleontische oorlogen. Het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd op de Romeinse triomfbogen en werd in 1806 in opdracht van Napoleon Bonaparte gebouwd. Het duurde echter meer dan 30 jaar voordat de bouw voltooid was vanwege politieke en financiële problemen. De Arc de Triomphe is in 1836 uiteindelijk geopend.

Sindsdien is de Arc de Triomphe getuige geweest van vele belangrijke gebeurtenissen in de Franse geschiedenis. Het gebouw is het toneel geweest van militaire parades, staatbegrafenissen en andere belangrijke ceremonies. In 1920 werd het onbekende soldaat-monument bij de Arc de Triomphe geplaatst ter ere van de soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn omgekomen.

Prijzen en Openingstijden

Als je de Arc de Triomphe wilt bezoeken, moet je entree betalen. De prijzen variëren afhankelijk van je leeftijd en of je een EU-burger bent of niet. Voor volwassenen die geen EU-burger zijn, kost het 13 euro om binnen te komen. Voor EU-burgers van 18 tot 25 jaar kost het 9,50 euro en voor EU-burgers ouder dan 25 jaar kost het 12 euro. Kinderen onder de 18 jaar kunnen gratis naar binnen.

De openingstijden van de Arc de Triomphe variëren afhankelijk van het seizoen. Van 1 april tot 30 september is de Arc de Triomphe geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur. Van 1 oktober tot 31 maart is het gebouw geopend van 10.00 uur tot 22.30 uur. Let op: de Arc de Triomphe is gesloten op 1 januari, 1 mei, 8 mei, 14 juli, 11 november en 25 december.

Bezienswaardigheden bij de Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe zelf is natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid bij het gebouw. Het biedt een prachtig uitzicht op Parijs en je kunt de Avenue des Champs-Élysées zien die naar de Arc de Triomphe leidt. Binnen in de Arc de Triomphe vind je ook een museum dat de geschiedenis van het gebouw en de Franse militaire geschiedenis tentoonstelt. Het museum heeft een indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen, waaronder schilderijen, sculpturen en militaire artefacten.

Naast de Arc de Triomphe zijn er nog andere bezienswaardigheden in de buurt die je kunt bezoeken. Op loopafstand van de Arc de Triomphe vind je bijvoorbeeld de Place de la Concorde, de Jardin des Tuileries en het Louvre Museum.

Tips voor het bezoeken van de Arc de Triomphe

Als je de Arc de Triomphe wilt bezoeken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om het meeste uit je bezoek te halen. Hieronder vind je enkele tips:

 • Koop je kaartjes van tevoren online om wachtrijen te vermijden. Het is ook goedkoper om van tevoren online kaartjes te kopen dan ter plaatse.
 • Als je de Arc de Triomphe beklimt, draag dan comfortabele schoenen. Er zijn meer dan 280 treden om te beklimmen!
 • Houd er rekening mee dat er geen lift is naar de top van de Arc de Triomphe, dus het kan vermoeiend zijn om naar boven te klimmen.
 • Als je de Arc de Triomphe ’s nachts wilt zien, ga dan na zonsondergang. Het gebouw is prachtig verlicht en het is minder druk dan overdag.

Conclusie

De Arc de Triomphe is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Parijs en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld. Het historische gebouw is gebouwd ter ere van de Franse overwinningen in de Napoleontische oorlogen en heeft sindsdien vele belangrijke gebeurtenissen in de Franse geschiedenis meegemaakt. Om de Arc de Triomphe te bezoeken, moet je entree betalen, maar het uitzicht en de tentoonstelling in het museum zijn de moeite waard. Vergeet niet om je kaartjes van tevoren te kopen om wachtrijen te vermijden en draag comfortabele schoenen als je de Arc de Triomphe beklimt.

Veel gestelde vragen

 1. Wat is de geschiedenis van de Arc de Triomphe?
 • De Arc de Triomphe is gebouwd ter ere van de Franse overwinningen in de Napoleontische oorlogen.
 1. Wat zijn de prijzen om de Arc de Triomphe te bezoeken?
 • De prijzen variëren afhankelijk van je leeftijd en of je een EU-burger bent of niet. Voor volwassenen die geen EU-burger zijn, kost het 13 euro om binnen te komen.
 1. Wat zijn de openingstijden van de Arc de Triomphe?
 • Van 1 april tot 30 september is de Arc de Triomphe geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur. Van 1 oktober tot 31 maart is het gebouw geopend van 10.00 uur tot 22.30 uur.
 1. Is er een museum in de Arc de Triomphe?
 • Ja, er is een museum in de Arc de Triomphe dat de geschiedenis van het gebouw en de Franse militaire geschiedenis tentoonstelt.
 1. Moet ik mijn kaartjes voor de Arc de Triomphe van tevoren kopen?
 • Het wordt aanbevolen om je kaartjes van tevoren online te kopen om wachtrijen te vermijden en het is ook goedkoper dan ter plaatse kaartjes kopen.